Projekt współfinansowany ze Środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

Projekt realizowany w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki na podstawie umowy podpisanej z Ośrodkiem Rozwoju Edukacji i pod jego nadzorem




Aktualności
Koniec ferii zimowych ostatnia grupa
2014-03-10
Koniec ferii zimowych i wiosenna aura przyczyniły się, że osiem uczestniczek odbywało praktyki w dniach 15 – 27 lutego.

Jak każdy zjazd rozpoczęto od testów praktycznych, teoretycznych i zagadnień związanych z obsługą w gastronomii. Na początku zagubienie i brak pewności siebie przyczynił się do niskich not podczas egzaminu. Kolejnym dniem były szkolenia instruktażowe gdzie uczestniczki ochłonęły po pierwszym dniu pełnym wrażeń i mogły na spokojnie pogłębić swoją dotychczasową wiedzę.  Od 17 lutego panie rozpoczęły praktyki w wybranych lokalizacjach i ponownie na liście pojawił się hotel Narvil w Serocku gdzie pięć uczestniczek było na praktyce, oraz Hotel Anders w Starych Jabłonkach. Podczas praktyk nie tylko zapoznano się z szerokim pojęciem profesjonalnej obsługi konsumenta, to także room service, baristyka- szkuta parzenia i podawania kawy, to także sommolier oraz szereg niuansów na jakie należy zwracać uwagę będąc i kształcąc w tym zawodzie. Ponadto zapewniony pakiet świadczeń – materiały dydaktyczne, odzież kelnerska oraz zużywalne środki poprawiły jakość i komfort odbywanych praktyk. Te dziesięć dni było ogromnym doświadczeniem najlepszym tego przykładem są wypowiedzi uczestniczek m.in. ,, Była fajna atmosfera, dużo się nauczyłam, odnoszono się do nas z szacunkiem”, ,,     Ciekawe pomysły, które mogę pokazać uczniom a także mogę skonfrontować teorię z praktyką ‘’.

Serdecznie zapraszamy do udziały w projekcie.

Powróć do listy wiadomości