Projekt współfinansowany ze Środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

Projekt realizowany w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki na podstawie umowy podpisanej z Ośrodkiem Rozwoju Edukacji i pod jego nadzorem




Aktualności
Grupa XVII – 29 maja – 10 czerwca 2014 r.
2014-06-11
Na przełomie maja i czerwca kolejna Grupa uczestników i uczestniczek skorzystała z udziału w projekcie. Tym razem kameralna 11-osobowa grupa odbyła praktyki m.in. w hotelu Tumskim w Płocku, Anders w Starych Jabłonkach, Restauracji WineBar w Warszawie oraz w naszym nowym obiekcie Zamku Gniew w Gniewie. Uczestnicy byli zachwyceni praktykami, szczególnie w panie które jako pierwsze w projekcie odbyły praktyki w Zamku Gniew.

Ponadto uczestnicy projektu, jak w każdej grupie, otrzymali pakiet świadczeń: materiały i pomoce dydaktyczne, środki zużywalne na praktykach oraz ubrania uszyte na miarę, które przyczyniają się do pozytywnego wizerunku uczestników i zapewniają pewność siebie, a także grupa naszych praktykantów wielokrotnie wygląda jak profesjonalny personel danego obiektu co też pozwała czuć się im swobodniej podczas realizacji powierzonych zadań. 

Opiekunowie praktyk poświęcając uczestnikom swoją uwagę zwracali uwagę na istotne elementy ważne w obsłudze konsumenta, ponadto liczne imprezy, konferencje, bankiety były okazją do zbierania doświadczeń i warsztatu pracy naszych praktykantów. Czas poświęcony na zajęcia to nie tylko sala restauracyjna i baristyka, to także szkolenie z win w hotelowej piwniczce, to także kurs baristyki a z wypowiedzi uczestniczek wiemy że i tak było tego czasu za mało. Bardzo bogate doświadczenia i zapał jaki posiadały uczestniczki spowodowały pewność siebie i bardzo wysokie oceny na egzaminie- diagnozie końcowej. 

Kolejne grupy już w wakacje, zapraszamy!

Powróć do listy wiadomości